[VIETNAMESE BELOW]

The second annual list of trends of consumers around the world has just been unveiled by ADM – A global leader in nutrition for humans and animals. Due to a remarkable change by the pandemic that created a significant impact on most of the population all over the world, consumers are seeking to build up a new daily routine for themselves, their families and their household animals. The new trends of consumption include:

1. Nourishment for the Whole Self
Beside being physically healthy, people look for some products that have the function of stress or anxiety relief to maintain their mental wellbeing, especially when they are enduring the global pandemic.

2. Plant-based Lifestyles
There are more and more consumers pursuing wholesome and nature-oriented lifestyles. COVID-19 has partially paid a contribution to the fact that foods and beverages are expected to switch to plant-based productions. Citizen’s demand products that not only satisfy their body’s needs but also have an environmentally friendly background.

3. Microbiome as The Root Of Wellness
Microbiomes are catching more attention from consumers who have the awareness that gut health links to the whole body’s physical wellness. There are more and more probiotic eatery and medical products that have been consumed for not only the digestive system but also for immunity, the reproductive system and even mentality.

Source: KamranAydinov

4. Clean & Transparent Sourcing
Consumers have more interest in a clear process of their foods and beverages from farm to table, from how it is produced to how it is transported, and more. Especially due to COVID-19, consumers pay more attention to where their foods were from.

5. Humanization Of Pets
Pets have been considered as a more important part of families during COVID-19. Pet owners are more conscious of the nutrition and physical wellbeing of their 4-paw family members by choosing more natural pet foods and other products.

6. Precise & Responsible Animal Feeding
Animal feeding is also a rising concern of many farm owners around the world. There is a demand for an alternative solution for animal products that are nutritious and eco-friendly but still minimize the use of antibiotics and growth hormones stimulation.

7. Sustainable Goodness
There are more and more consumers linking morality with the community and the ecosystem. Brands that can ensure to use of recycled materials and bear responsibility for the community are more likely to be chosen than others.

8. Advanced Renewables & BioSolutions
The awareness of consumers of their impact from their consumption of food and other products on the environment is raising. People tend to accept the higher price to select the products that are made from reusable or decomposable materials.

Source: ADM.com

XU HƯỚNG TIÊU DÙNG THỰC PHẨM MỚI

Bản danh sách thứ hai cập nhật xu hướng người tiêu dùng hằng năm trên khắp thế giới vừa được công bố bởi ADM – Tập đoàn sản xuất thực phẩm dinh dưỡng cho người và động vật hàng đầu thế giới. Do ảnh hưởng của đại dịch COVID-19 lên các quốc gia, người tiêu dùng đang thay đổi để xây dựng một thói quen mới cho bản thân, gia đình và thú cưng của họ. Các xu hướng tiêu dùng mới bao gồm:

1. Dinh dưỡng toàn diện
Bên cạnh việc xây dựng một cơ thể khoẻ mạnh, người ta cũng đang tìm kiếm những sản phẩm có chức năng giải toả căng thẳng hoặc lo âu để duy trì sức khoẻ tinh thần, đặc biệt là khi họ phải trải qua đại dịch toàn cầu.

2. Lối sống thuần chay
Ngày càng có nhiều người tiêu dùng theo đuổi một lối sống lành mạnh và hướng về tự nhiên. COVID-19 đã góp phần khiến người tiêu dùng mong đợi các sản phẩm thực phẩm và thức uống của họ có nguồn gốc từ thực vật hơn. Người ta có nhu cầu về các sản phẩm không chỉ đáp ứng nhu cầu cơ thể mà còn phải có nguồn gốc thân thiện với môi trường.

3. Hệ vi sinh là gốc rễ của sức khoẻ
Hệ vi sinh đang ngày càng được người tiêu dùng chú ý hơn. Họ có ý thức rằng, sức khoẻ đường ruột có liên quan tới sự khoẻ mạnh của toàn bộ cơ thể. Ngày càng có nhiều sản phẩm thực phẩm hoặc thuốc y tế giúp bổ sung lợi khuẩn được tiêu thụ không chỉ cho hệ tiêu hoá mà còn cho hệ miễn dịch, cơ quan sinh sản và cả tâm lý.

4. Nguồn gốc sạch và rõ ràng
Người tiêu dùng hiện đang chú ý hơn tới quá trình thực phẩm và thức uống được sản xuất, từ nông trại tới bàn ăn, từ các các sản phẩm được nuôi trồng và chế biến cho tới cách vận chuyển, và nhiều hơn nữa. Đặc biệt do đại dịch toàn cầu, người tiêu dùng cũng chú ý hơn tới nguồn gốc thực phẩm mà họ sử dụng.

source: JACLOU-DL

5. Nhân cách hoá thú cưng
Thú cưng được xem như một thành viên quan trọng của gia đình trong suốt đại dịch COVID-19. Chủ nuôi đang ngày càng quan tâm hơn tới dinh dưỡng và sức khoẻ thể chất của những thành viên 4 chân trong gia đình bằng cách sử dụng thực phẩm và các sản phẩm khác có nguồn gốc từ thiên nhiên nhiều hơn.

6. Chăm sóc động vật có trách nhiệm và chu đáo
Chăn nuôi gia súc cũng là một một vấn đề đang được các trang trại khắp thế giới quan tâm. Các nhà chăn nuôi gia súc, gia cầm và thuỷ sản có mong muốn tìm một giải pháp thay thế cho các loại sản phẩm hiện nay nhưng vẫn đảm bảo đủ dinh dưỡng, thân thiện với môi trường cũng như giảm thiểu việc sử dụng kháng sinh và chất kích thích nội tiết tố tăng trưởng.

7. Lòng tốt bền vững
Nhiều người tiêu dùng đang kết nối giữa đạo đức với cộng đồng và hệ sinh thái. Các nhãn hàng nào có thể đảm bảo sử dụng các vật liệu tái chế và chịu trách nhiệm với cộng đồng thường được lựa chọn bởi người tiêu dùng hơn là những nhãn hiệu khác.

8. Năng lượng tái sử dụng và những giải pháp sinh học nâng cao
Ý thức của người tiêu dùng về tầm ảnh hưởng của họ trong việc tiêu thụ thực phẩm và các sản phẩm khác đối với môi trường đang nâng cao. Người ta có xu hướng trả mức giá cao hơn cho các sản phẩm làm từ vật liệu có thể tái sử dụng hoặc có thể phân huỷ.

Nguồn: ADM.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *